Oznanila za 33. nedeljo med letom 2022.

Nedelja je steber naše vere. Je tudi DRUGAČNA OD DRUGIH DNI. Ob nedelji utrjujemo svojo vero v Boga, ki je vse ustvaril. Ko opazujemo naravo, ki počasi odhaja k zimskemu počitku lahko vidimo, koliko bogastva nam je Bog dal v svoji dobroti. Ko se bo spomladi narava prebujala bomo obhajali veliko noč. Izlet v naravo zato ni samo nekaj zdravega – je predvsem dejanje, ko občudujem svet, ki je lep zaradi Božje dobrote.

 

Danes je DAN UBOGIH. Papež Frančišek je želel, da bi ubogim namenili poseben dan. K temu ga je vodila njegova izjemno močna izkušnja. Vse življenje je živel med skrajno ubogimi. Ne pozabimo poskrbeti za uboge, ki jih poznamo. Predvsem pa ne pozabimo, da je duhovno uboštvo danes morda hujše kot telesno.

 

Po maši vas vabim na NEDELJSKO ŠOLO IN POGOVOR OB KAVI. Vesel sem, ker imamo tudi ta dva načina za rast v veri.

 

V ponedeljek ob 18. uri bo pri nas MAŠA V HRVAŠKEM JEZIKU. Maševal bo g. Boris Čobanov.

 

V torek zvečer bo spet SERAFINSKA POBOŽNOST IN SPOKORNO BOGOSLUŽJE. Priprava na spoved je izjemnega pomena. Spokorno bogoslužje pomaga pri osebni in skupni pripravi. Vabljeni.

 

Vsaka sobota je MARIJANSKO OBARVANA. Po maši bomo molili nedeljske večernice v samostanskem koru in ZAPELI PESEM K NAŠI SVETI ANI. Po maši je vhod na samostanski kor skozi kapelo sv. Antona in zakristijo.

 

Čestitke gospe ANI KREČAR, ki je prejela občinsko priznanje za svoje požrtovalno delo. Dejavna je tudi v našem občestvu in cerkvi. Hvala tudi za vse, kar naredi za naš samostan. Veselimo se uspehov drug drugega, posebej če je nagrajeno človekoljubno delo.

 

Naslednja nedelja je NEDELJA KRISTUSA KRALJA. Na to nedeljo se končuje cerkveno leto, zato bomo zapeli zahvalno pesem za vse dobrote, ki smo jih letos prejeli.

 

Pripravljamo se na ZORNICE. Te bodo vsak dan razen nedelje. Maša bo ob 6.30. Pri zornicah bomo premišljevali o naši pripravi na praznik Gospodovega rojstva. Prve zornice bodo 

 

p. Bogdan Rus, 13. november 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več