Oznanila za 33. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 33. nedeljo med letom 2023. Leto A.

 

Nedelja je ZBOR CERKVE. Skupaj smo, ker se zbiramo v Gospodovem imenu, saj je on polnost našega življenja. Vstajenje od mrtvih je tisto Jezusovo delo, ki nas povezuje in navdaja s pogumom, da se zbiramo v velikem zanosu in rastemo v veri. Ker smo skupnost vere, je to temelj našega življenja in ne kakšna druga podobnost ali zanimanje. Zato so v cerkvi doma prav vsi ne glede na svoj socialni status. Danes je nedelja ubogih, da bi se spomnili na najbolj uboge in da bi vedeli, kako so v prvih obdobjih krščanstva skrbeli za uboge: oblikovali so trdne skupnosti in uboge sprejeli medse.

 

Nadaljujemo NEDELJSKO ŠOLO. Danes bomo govorili o 69. točki katekizma, ki govori o duši in telesu. Po katehezi se srečamo v galeriji na kratkem srečanju. Že nekaj minut srečanja nas lahko zelo obogati.

 

Ob 17. uri hrvaška skupnost vabi v koprsko gledališče na OGLED FILMA Jozo Furundžija. Ogled je brezplačen.

 

Hvala vam, če SPREMLJATE OZNANILA in jih preberete, ko so dostopna na oglasni deski in spletu. Če smo pozorni na to, kaj se dogaja med nami, se bomo lahko zbirali, ko bomo imeli čas in res poiskali skupne točke našega življenja ter si bili v oporo.

 

V TOREK ZVEČER se zberemo ob 19. uri pri pobožnosti v čast sv. Antonu Padovanskemu. Ta torek je lahko odmev nedelje, saj je bil tudi sveti Anton velik pomočnik ubogih v vseh stiskah. Po Antonovi pobožnosti bo še spokorno bogoslužje in nato tiho češčenje. Ob 20. uri pa je sveta maša, ki jo pripravljajo študentje. Veseli bomo, če boste lahko študente prišli podpret z molitvijo in novico o tej sveti maši prinesli tudi svojim mladim doma.

 

V petek bom od 17. ure naprej na NA VOLJO ZA SPOVED. Lepo je, če lahko pridete k spovedi ob torkih ali petkih. Če ne morete v teh terminih je spoved seveda na prednostnem mestu. Pokličite in se dogovorimo. Vedno dobrodošli.

 

V SOBOTO ZVEČER spet počastili sveto Ano. Večernice nas spomnijo na naslednji dan, nedeljo, ki je v središču naše pozornosti; procesija v čast sveti Ani pa nas spomni na našo zavetnico sv. Ano in tudi to, da nas Bog kliče prav med te ljudi v občestvo sv. Ane.

 

Naslednja nedelja je zadnja nedelja v cerkvenem letu – NEDELJA KRISTUSA KRALJA. Slavili bomo Kristusa, ki je kralj naših src. To slovesno praznovanje nas obrača v prihodnost.

 

Kmalu bomo spet ZAČELI Z ZORNICAMI. Od 2. decembra naprej bodo zornice ob 6.30 vsak dan do svetega večera, razen ob nedeljah. Te posebne adventne svete maše nas vabijo, da bi v sebi okrepili upanje, ki se bo razodelo na božični dan. Pri zornicah bom razmišljanja oblikoval tako, da se bodo dopolnjevala iz dneva v dan. Morda je priložnost, da si obisk zornic vzamemo za adventno duhovno spodbudo. Že sedaj lahko k temu privabimo še koga.

 

Nekateri ste se že odzvali za BREZPLAČNO PARKIRANJE. Ko se nas bo zbralo več, bomo parkiranje omogočili in tudi dali navodila. Prosim pohitite. Parkiranje je brezplačno – lahko vam omogočimo parkiranje tudi, če ne boste parkirali vsak teden.

 

Zahvaljujem se vam ZA VAŠE DAROVE. Z velikim spoštovanjem sprejemam vaše darove in jih usmerjam tja, kjer je to najbolj potrebno. Zelo pomembno se mi zdi vlagati v to, da je naše bogoslužje lepo in doživeto ter da je upravljanje naše stavbe čim cenejše. Hvala vam, ker mi tudi z vašimi darovi stojite ob strani. Darove lahko izročite tudi neposredno meni.

 

Vabim vas, da bi vse bolj živeli KARIZMO SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA. Pri nas imamo ob torkih pobožnost v čast sv. Antonu, ki je Frančiškanska duhova pobuda pa tudi FRANČIŠKOV SVETNI RED. Pridružimo se tem čudovitim oblikam za krepitev vere v živega Boga.

 

Tehnika naše hiše nam še ne omogoča, da bi lahko brez ogromnih stroškov ogrevali cerkev. V prihodnje bomo mislili tudi na to. Hvala vam, ker potrpite in prihajate.

 

Vesel sem, ker smo skupnost ljudi, ki jim vera, božja beseda in duhovnost veliko pomeni.

 

Povezani v Gospodu,

 

p. Bogdan Rus

19. november 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več