Oznanila za 13. nedeljo med letom 2023.

Oznanila za 13. nedeljo med letom 2023.

 

GOSPODOVO VSTAJENJE je vedno veliko presenečenje. Ko ga ob nedeljah praznujemo, se spominjamo, da je naše življenje Bogu prijetna daritev. Ravno po daru življenja naše praznovanje postaja pomembno polno.

 

Pri nedeljski sveti maši z veseljem pozdravljamo ŽUPNIJSKI ZBOR SV. MARTINA IZ SEČOVELJ pod vodstvom g. Boštjana Udoviča. Hvaležni smo jim za sodelovanje pri bogoslužju.

 

Tudi to nedeljo bomo imeli NEDELJSKO ŠOLO. Tokrat bomo spregovorili o vsemogočnosti Boga, kakor govori 50. točka katekizma. Po katehezi se bomo zbrali v atriju, kjer bo kava in nekaj prigrizkov. Že triminutno srečanje je dragoceno srečanje bratov in sester. Vesel bom vašega obiska.

 

V PONEDELJEK je praznik svetega apostola Tomaža. V naši cerkvi sicer ni maše, a če boste lahko obiskali mašo kje drugje ali molili za blagoslov sv. Tomaža, boste gotovo okrepili tudi našo povezanost v veri. Ta apostol je izrekel veliki vzklik vere: “Moj Gospod in moj Bog”. Obiščete lahko mašo v cerkvici sv. Tomaža v Kopru ob 19. uri.

 

V torek bomo ob 19. uri POČASTILI BOGA, KI NAM JE DAL SV. ANTONA. Ob 19. uri bo pobožnost v čast sv. Antonu, po njej pa priprava na spoved in možnost za spoved in ob 20. uri sveta maša. Študenti so že odšli domov. Sveto mašo oblikujemo sami.

 

V sredo, 5. julija, je velik praznik. Praznujeta SVETA BRATA CIRIL IN METOD. Kako pomembno je, da njuno delo nadvse cenimo in sami poskušamo narediti vse, kar je v naši moči, da bi naša vera postajala vedno bolj močna. Maša bo ob 19. uri.

 

Naslednji teden je 7. julija PRVI PETEK V MESECU. Ob 17.30 se lahko oglasite pri spovedi. Ob 19. uri bo sveta maša v čast Jezusovemu srcu. Po maši bo molitev za domovino, ki traja do polnoči.

 

V soboto se bomo spet zbrali pri večerni maši in POČASTILI SVETO ANO. Ob 19. uri bo sveta maša, po njej bo na samostanskem koru molitev večernic in na koncu procesija z lučkami. Vesel bom, če se bomo zbrali, da bo to že daljna priprava na praznik svete Ane, ki je ta mesec.

 

Naslednja nedelja je 14. NEDELJA MED LETOM, ki se povezuje z Jezusovim oznanilom o zahtevnosti življenja. Jezus nas kliče, naj pridemo k njemu.

 

Zelo sem vam hvaležen ZA VAŠE DAROVE. Namenjam jih za življenje naše skupnosti in za nujno potrebne investicije. Ta teden so mojstri namestili žaluzije na oknih, da lahko sedaj lažje prezračimo cerkev. Tudi drugi stroški so visoki. Hvala vam, ker darujete za svete maše.

 

V tem mesecu praznujemo PRAZNIK SVETE ANE in njenega moža sv. Joahima. Kako pomembno je, da se na to dobro pripravimo. Najprej je molitvena priprava. Ta je vsako soboto zvečer. Praznovanje bomo začeli s pripravo že v nedeljo, ko bomo po maši molili litanije, in nadaljevali v ponedeljek in torek, ko bomo obhajali krajšo bogoslužno pripravo. V sredo, 26. 7., pa je praznik, za katerega si vzemite cel večer. Nanj povabite tudi svoje prijatelje. Letos bo zelo pomembno, da bomo začeli praznovati že ob 18.25 z lepo molitvijo; ob 19. bo slovesna sveta maša, po maši se bomo zbrali v samostanskem atriju, kjer bo koncert, po koncertu pa bo druženje. Že danes poskušajmo povabiti sorodnike, svoje prijatelje in ljudi, ki imajo radi sveto Ano, naj se pridružijo temu lepemu praznovanju. Prosili bomo če boste lahko pripravili dobrote za pogostitev. Najbolj pa nas bo povezala molitvena priprava.

 

Ne pozabimo v teh dopustniško-počitniških dneh PREBRATI KAKŠNO DOBRO KNJIGO. Že nekaj časa si želim, da bi pri nas oblikovali bralni krožek, saj bi nas to lahko povezano na nov način. Če še koga zanima takšna pobuda, naj se mi oglasi.

 

Hvala, ker smo povezani v veri in v njej rastemo.

 

2. julij 2023

 

p. Bogdan Rus

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več