Oznanila za 20. nedeljo med letom. 2023.

NEDELJA JE STEBER tega, kar verujemo. Prvi kristjani so ravno v nedelji videli osnovno dejanje kristjanovega življenja. Če nedeljo preživimo v slavljenju Boga, bomo lahko skozi ves teden opogumljeni s tem svetlim zgledom. Gospodovo vstajenje kot najpomembnejši dogodek v zgodovini naši nedelji daje dokončno polnost. Z veseljem praznujemo ta sveti dan. Zelo si želim, da bi v bodoče ta dan še razvili.

 

Naše nedeljsko srečanje je morda daljše za nekaj minut, a želim si, da bi to dalo še dodaten poudarek teži nedelje kot osrednjemu prazniku. Pri maši doživimo Boga iz oči v oči, pri pridigi dobimo spodbudo (ali bodico), po maši pa si privoščimo delček nauka Cerkve in osebno sproščeno srečanje. To vse skupaj je neko MALO CELOVITO PRAZNOVANJE NEDELJE. Tokrat bomo govorili o tem, kako lahko človek sodeluje z Božjo previdnostjo.

 

V torek ob 19. uri vabljeni k pobožnosti v čast sv. Antonu. Po njej bo spokorno bogoslužje in priložnost za spoved. Vabljeni. Ob 19.25 izpostavimo najsvetejše in ob 20. uri je sveta maša. Ta naš DUHOVNI VEČER, ki je običajno posvečen sv. Antonu in sv. Frančišku bomo zaključili s praznovanjem praznika DEVICE MARIJE KRALJICE, ki ta dan goduje.

 

V četrtek je praznik APOSTOLA JERNEJA. Sveta maša bo ob 19. uri. Vabljeni, da počastimo tega iskrenega apostola.

 

V petek zvečer bom vsaj od 17. ure naprej gotovo na voljo za spoved. POZVONITE PRI VRATIH. Vesel bom, če bomo res začutili, kako nas Gospod obuja po kvalitetnem duhovnem življenju. Ta dan je tudi PRAZNIK SV. LUDVIKA, ki je zavetnik Frančiškovega svetnega reda. Vabljeni člani FSR k molitvi serafinskega rožnega venca in sodelovanju pri sveti maši.

 

V soboto zvečer vabljeni k rožnemu vencu in večerni sveti maši. Po maši bomo na samostanskem koru molili večernice in potem v procesiji POČASTILI SVETO ANO. 

 

Prihodnja nedelja je zadnja in 21. med letom ter ZADNJA PRED ZAČETKOM NOVEGA ŠOLSKEGA LETA. Vsem šolarjem želim obilo blagoslova.

 

Hvala tistim, ki spremljate obvestila. To je nekaj zelo dragocenega. V času, ko je duhovnikov manj, je zelo težko, da bi bil neprestano na voljo. Želim vam sporočiti, da ŽELIM BITI POGOSTO NA RAZPOLAGO. Izjemno lepo se je izkazalo, da nekateri pozorno spremljate obvestila in prihajate k spovedi ali pogovorom ali na kakšno drugo srečanje vnaprej naročeni ali pa pozvonite, ko ste pri vratih. Tako lahko opravim veliko opravkov, ki si jih razporedim. V molitvi pa smo povezani ves čas.

 

Nekateri parkirate in zato plačujete. Našel sem nov način, kako bi lahko PARKIRNINO PRIVARČEVALI in ne bi izgubili časa. Po maši se srečamo v živo in se dogovorimo.

 

HVALA ZA VAŠE DAROVE za svete maše. Zelo sem vam hvaležen, ker darujete z vero. To se kaže tudi v tem, ker prisluhnete in darujete na katerikoli datum, če ni prost tisti, ki ga želite. Ta dobrohotnost je res dragocena. Hvala.

 

Naša zvesta SERGEJ IN KATARINA se odpravljata na počitnice. Ob tem se jima zahvaljujem za izjemno zvestobo. Je morda kdo, ki bi lahko pri rožnem vencu nadomestil njuno prisotnost? Vabilo velja seveda tudi za vse leto.

 

Upam, da vam v počitniških dneh uspe PREBRATI KAKŠNO KNJIGO. Dobre knjige krepijo naše razloge za premišljeno odločitev za Boga in za kvalitetno življenje.

 

Zelo si želim, da bi skupaj rastli v veri. Vedno bolj je jasno, da duhovno osiromašeno življenjsko okolje nima nobene prihodnosti. VESEL BOM KAKŠNEGA POGOVORA ALI POBUDE O VERI. Ob srečanje v atriju je lepa priložnost za kaj takega.

 

Hvala vam za vso vašo dobroto.

 

p. Bogdan Rus

20. avgust 2023.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več