Oznanila za belo nedeljo 2023.

Druga velikonočna nedelja se imenuje tudi BELA NEDELJA. pred leti je bilo dodano tudi ime NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA. To je nedelja, ki nas spominja na milost našega krsta. Pri velikonočni vigiliji smo imeli krstno bogoslužje. Tudi mi bodimo hvaležni za to milost, ki nam jo izkazuje Gospod. Krst je namreč PRVI SAD KRISTUSOVEGA VSTAJENJA. Božje usmiljenje te nedelje kaže na temeljno značilnost Boga, ki je usmiljen.

 

Vabljeni, da še nekaj minut po sveti maši ostanete na NEDELJSKI ŠOLI. To so res pomembni trenutki. Čeprav bi bilo veliko bolje, da bi za pouk v veri izbrali poseben termin pa je dobro, da vam ni potrebno posebej hoditi. Versko znanje razširja obzorje in odpravlja ovire na poti naše vere. Nič manj pomembno ni srečanje v galeriji. Že nekaj kratkih besed spodbude nam da vedeti, da si v skupnosti vernih stojimo ob strani.

 

V TOREK zvečer ste ob 19. uri vabljeni k POBOŽNOSTI V ČAST SV. ANTONU ter k spokornemu bogoslužju. Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo oblikujejo študentje, odprta pa je za vse.

 

V četrtek ste ob 16. uri vabljeni v cerkvico v HRASTOVLJAH, kjer se bomo ob rojstnem dnevu zahvalili za ŽIVLJENJE P. ATANAZIJA KOCJANČIČA. Po maši bo še krajše druženje. Veseli bomo kakšne sladice iz popotne torbe. Prosim vas, vprašajte, če kdo potrebuje prevoz do Hrastovelj. Večerna maša pri sveti Ani bo, ne bo pa pobožnosti pred njo.

 

V petek ob 18. uri vabljeni k SPOKORNEM BOGOSLUŽJU, spovedi, kasneje pa k pobožnosti in sveti maši.

 

V soboto zvečer po maši vas vabim k POBOŽNOSTI V ČAST SVETI ANI. Na soboto pred belo nedeljo smo pobožnost še okrepili s preprosto procesijo po samostanskem atriju. Vabljeni, da počastimo sveto Ano na sobotni večer, ko častimo njeno hčer, devico Marijo.

 

Hvala bralcem, ki z lepo zavzetostjo in natančnostjo berete božjo besedo. To je resnično velik dar. Priporočamo se tudi za naprej. V KAPELI SVETEGA ANTONA JE ODPRTA EVANGELJSKA KNJIGA. Vabljeni, da se pred mašo ustavimo pri njej in se na mašo pripravimo.

 

Vesel sem vaših ODZIVOV NA PRAZNOVANJE VELIKE NOČI. Vesel bom tudi predlogov, premislekov, kaj bi še lahko storili skupaj.

 

V ponedeljek, 17. 4., bo v naši galeriji predstavitev knjige Forum Sao Paulo in kulturna vojna. Čeprav mi nismo organizatorji tega dogodka in prostor le dajemo v uporabo, pa gotovo ne bo napak, če se boste te predstavitve udeležili. V naši galeriji bomo v bodoče organizirali še več prireditev.

 

V tednu po naslednji nedelji bo ponovno BIBLIČNA ŠOLA (24. 4. 2023). Vabljeni, da se takrat udeležite tega srečanja, ki bo v Monaldovi dvorani.

 

Kakor ste opazili je dostop do naše cerkve otežen. Pročelje cerkve je staro in v slabem stanju, omet pa odpada, saj ga je nazadnje po mojem vedenju obnavljal še p. Atanazij z gradivom, ki ga je pač imel na voljo. Prve ocene stroškov so zelo visoke, naredil pa bom vse, da se stanje sanira. Prva ocena stroškov je zelo visoka. Vsekakor se vam zahvaljujem za potrpežljivost in previdnost pri dostopu do cerkve.

 

Trudimo se, da bi KOLEDAR POSODABLJALI ČIM BOLJ SPROTI. Vesel bom vašega odziva na katerokoli vsebino naše spletne strani ali obvestil.

 

Hvala vam za VAŠE DAROVE, ki so v pomoč, da naša skupnost živi in se krepi.

 

p. Bogdan Rus

16. april 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več