Oznanila za 22. nedeljo med letom 2022

Oznanila za 22. nedeljo med letom C, 2022.

 

Nedelja ni samo sveta oz. obisk evharistije. Je OBLIKOVANJE CELOTNEGA DNEVA. Skozi celoten dan poskušamo delati stvari, ki govorijo o Božji prisotnosti v našem življenju. Pri tem nam lahko pomagajo duhovna in telesna dela usmiljenja. Jih še poznamo? Ta so: grešnike svariti, nevedne učiti, dvomljivcem prav svetovati, žalostne tolažiti, krivico voljno trpeti, žaljivcem iz srca odpustiti, za žive in mrtve Boga prositi. Gotovo ne bomo cel dan delali, da bi opravili vse. Lahko pa poskušamo vsako nedeljo poleg svete maše opraviti vsaj eno od teh del. Kako? To je lepa priložnost za pogovor,morda po sveti maši.

 

Hvala vam, ker se trudite pri bogoslužju s PETJEM IN ODGOVARJANJEM. Upam, da bomo lahko naše sodelovanje še krepili.

 

MASKE IN DRUGI UKREPI niso obvezni. So pa po nasvetu naših oblasti priporočeni. Ravnajmo odgovorno. Prihaja hladnejše vreme. Virusne bolezni se takrat navadno bolj širijo.

 

28. avgusta goduje SV. PELAGIJ ISTRSKI. Zanimivo je, da tega svetnika običajno upodabljajo brez obraza. Bodimo ponosni na naše istrske svetnike. Tudi bl. Monalda, sv. Nazarija in druge. 

 

Za nami sta dva lepa Marijina praznika, 1. septembra pa je praznik kronanja Marije Pomagaj. Obvezen je v Ljubljanski nadškofiji, mi pa ga bomo obeležili tudi pri sveti Ani. Ta dan vas vabim k sveti maši k molitvi za ŠOLARJE, UČITELJE, RAVNATELJE in vse, ki delajo v šoli. Otroci lahko s seboj prinesete šolske torbe in jih bom po maši blagoslovil. Zaključek prvega šolskega dneva posvetimo Bogu in Mariji.

 

2. septembra je PRVI PETEK. spovedovati bom začel že ob 18. uri. Kdor ne bo prišel na vrsto, lahko pristopi k obhajilu in prejme zakrament svete spovedi po maši, ko bom nadaljeval spovedovanje. Na sveto spoved se dobro pripravimo. Sveta spoved je PRAZNOVANJE BOŽJEGA USMILJENJA.

 

4. septembra je 23. NEDELJA MED LETOM. Božja beseda nas bo peljala naprej. Jezus bo v svojem oznanilu še bolj strog, a se ne bojmo – Zanimivo bo potovati v Božje globine!

 

V septembru začenjamo s KATEHEZAMI. Te bodo takoj po sveti maši v cerkvi in ne bodo trajale več kot 5 minut. Pridiga pri maši ni namenjena poučevanju o verskih resnicah. Zelo kratko misel o verskih resnicah bom dodal takoj po maši. Ta je lahko izhodišče za pogovor.

 

Kljub ohladitvi je v naši cerkvi še vedno vroče. Zato smo na DVE MESTI NAMESTILI VENTILATORJE, da nam bodo za boljše počutje. Če nam slučajno piha, se lahko premaknemo kakšen meter ali dva dlje od ventilatorja.

 

V prihodnjih dneh je nekaj prostih mest za DAROVANJE ZA SVETE MAŠE. Lepo je, če je mogoče, da mašo darujemo na obletnico rojstva, smrti ali drugega dogodka. Toda iskanje prav določenega datuma bistveno ne okrepi moči priprošnje. Pri vsaki sveti maši prosimo za vse ljudi, za vse pokojne in za vse potrebe tega sveta.

 

p. Bogdan Rus

25. avgust 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več