Oznanila za 29. nedeljo med letom C. 2022.

Oznanila za 29. nedeljo med letom C.

16. oktober 2022

 

NEDELJA je priložnost za premislek. Zbor Gospodove Cerkve je v nedeljo velika priložnost, da se lahko srečamo in pogovorimo. Kako zelo pomembno je, da skupni čas izkoristimo za resnično plemenite pogovore. Morda nekdo čaka cel teden, da bo lahko srečal čisto besedo. Ne moremo biti vedno polno zbrani in iskreni. Velikokrat nam spodleti. Zato je pa še toliko bolj pomembno, da se ob nedeljskem zboru Cerkve spoznamo in srečujemo, spoznavamo, prepoznavamo kdo smo in se srečujemo ob čistih mislih in besedah.

 

V torek ob 19. uri vabljeni v kapelo sv. Antona, kjer bomo imeli ANTONOV TOREK. Ob slavljenju Boga po tem čudovitem možu bomo prebirali tudi zanimive zapise tega velikega cerkvenega učitelja. Po tem bo SPOKORNO BOGOSLUŽJE in priložnost za spoved.

 

V torek ob 20. uri bo ŠTUDENTSKA SVETA MAŠA, ki pa je seveda odprta za vse. Vabimo, da povabite tudi druge mlade, da so to uro z nami. Mašo oblikujejo študentje obeh domov.

 

SPOVEDOVAL BOM OB TORKIH IN PETKIH. Ob drugih dnevih se lahko za spoved dogovorimo. V torek začnem spovedovati po spokornem bogoslužju, v petek pa ob 18. uri. Če sredi dneva pridete v cerkev in želite spoved, pozvonite pri vratih. Še bolje pa je, če se naročite po telefonu. Vesel vas bom!

 

ROŽNI VENEC V CERKVI MOLIMO pred vsako sveto mašo med tednom. Začnemo ob 18.25 in končamo 5 minut pred začetkom maše, da lahko mašo pričakamo v tišini. Hvala vsem, ki požrtvovalno obiskujete pobožnost svetega rožnega venca v cerkvi. Vabimo vse, da bi vsaj kakšno desetko rožnega venca molili tudi doma.

 

V CERKVI JE NOVO OZVOČENJE. Namestili smo nove zvočnike in druge potrebne aparature in odpravili mnogo šumov, ki so nastajali zaradi dotrajanosti sistema. Obrnili smo se na več izvajalcev in na koncu izbrali ponudbo za 5153,88€. Da bi le Božja beseda še lažje prišla do src vseh nas!

 

Na oglasni deski cerkve lahko vsak teden preberete, KOLIKO STE DAROVALI za potrebe cerkve na posameznih mestih. Iz teh zapisov se kaže vaša velika skrb za to, da bi bila ta cerkev oskrbljena in primerno urejena. Vaša skrb kaže, da imate močno v zavesti tudi materialne potrebe te cerkve, zato bomo OD SEDAJ NAPREJ POBIRALI DAROVE SAMO ŠE OB NEDELJAH IN PRAZNIKIH. Hvala vam za vsak vaš dar!

 

Hvala BRALCEM, ki zvesto prihajate brat, vidi se, da ste na branje vedno bolj pripravljeni. To je odlična novica! Prosim vas, da v tem vztrajate. Hvala zakristanu, ki vsak dan pripravi knjigo z berili v Antonovi kapeli, vesel bom, če boste to možnost vse bolj uporabljali.

 

V cerkvi smo ponovno usposobili PROJEKCIJO, zaenkrat se za vsako nedeljo najde kdo, ki igra elektronske orgle. Hvala vam za lepo sodelovanje pri bogoslužju. Upam, da bomo to sodelovanje (odgovarjanje in petje) še okrepili.

 

Po sveti maši bo spet KATEHEZA IN DRUŽENJE. Hvala vsem, ki pripravljate dobrote. Vabim še koga, da poprime. Tokrat se bomo zaradi toplega vremena srečali še na prostem, v atriju.

 

V naslednjem tednu bo začela novo šolsko leto BIBLIČNA ŠOLA EVANGELII GAUDIUM. Potekala bo preko spleta. Lahko se je udeležite tudi pri nas v Monaldovi dvorani 26. oktobra ob 17. uri. Letošnje leto je posvečeno 2. Mojzesovi knjigi. Glede podrobnosti sem vam na voljo.

 

V naslednjih tednih je veliko prostih TERMINOV ZA SVETE MAŠE. Hvaležen bom, če boste lahko darovali po vaših namenih.

 

p. Bogdan Rus, 15. oktober 2022.

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več