Oznanila za 3. postno nedeljo 2024.

JEZUSOVO VSTAJENJE SPREMINJA NAŠ POGLED NA SVET. On je tisti, ki nam daje novo življenje in ta svet prenavlja in mu daje novo srce. Nedeljo živimo kot veliki dan odrešenja, ki nam kaže na to, da je Bog z nami dober in nas v Cerkvi neprestano spremlja.

 

Tudi po današnji daritvi BOMO POSLUŠALI KATEHEZO. Hvala vam, ker ostajate pri katehezi in ji prisluhnete. Te dni sem srečeval pripadnike drugih veroizpovedi in sem ob pogovorih o njihovi veri spoznal, da zelo veliko vedo o svoji veri. Upam, da lahko tudi mi napredujemo v znanju o tem, kaj je delovanje Boga v tem svetu. Jaz se bom trudil, da bom podal čim več koristnega. Tokrat bomo spregovorili o veseli novici, kakor je opisana v 79. točki Katekizma. Zelo sem vam hvaležen, če se po sveti maši ustavite še na kratkem klepetu. To utrjuje vezi med nami.

 

V torek ob 19. uri se bomo zbrali pred kapelo sv. Antona Padovanskega in na kratko počastili tega svetnika. Potem bomo imeli KRATKO SPOKORNO BOGOSLUŽJE in priložnost za spoved. Vabim vas, da se ob teh večerih zbiramo in pripravljamo na dan sprave. Ob 20. uri bo sveta maša, ki jo bodo oblikovali študentje, vabljeni pa smo prav vsi. Če želimo, da bodo mladi vse bolj vključeni v Cerkvi, je dober način, kako to doseči ta, da se jim pridružimo pri maši.

 

Danes se je mogoče že prijaviti na DAN SPRAVE, ki bo 17. marca. Premišljevali bomo o tem, kako se pripravimo na odpuščanje: bodisi, da mi odpustimo ali da je odpuščeno nam. Kaj moram storiti prej, preden se to zgodi? Z nami bo dr. Jože Ramovš, ki bo ves program tudi povezoval. Maše bodo kot običajno ob 9. in 11. uri. Ta dan je izjemno pomemben. Želim vam, da bi okrepljeni z zakramentom svete spovedi že vstopili v Cvetno nedeljo in v veliki teden.

 

V petek se bomo ob 17. uri zbrali in prebrali ČETRTO BERILO IZ VELIKONOČNE VIGILIJE. Ta je iz knjige preroka Izaija. Ta priprava je pomembna, da bomo kar se da pripravljeni vstopili v skrivnost velike noči.

Ob 18.15 bomo molili križev pot, ob 19. uri pa bo sveta maša. Po maši bo srečanje Frančiškovega svetnega reda v Monaldovi dvorani.

 

V soboto bo ob 19. uri bo sveta maša, ki jo bomo obhajali kot vsako soboto. Pesem V ČAST SVETI ANI bomo zapeli na koncu. Večernice bodo v cerkvi (ne na samostanskem koru).

 

NASLEDNJA NEDELJA se imenuje laetare ali veselite se. Prebirali bomo o tem, kako Jezus razodeva velikonočno skrivnost svojim prijateljem.

 

Smo si že pogledali, KAKO BOMO PREŽIVELI VELIKONOČNO TRIDNEVJE? Pri nas bo sveta maša na veliki četrtek ob 19. uri; obred velikega petka ob 19. uri, prav tako pa slavje velikonočne vigilije. Potrebno je, da te dni vzamemo kot najpomembnejše v vsem letu. Ravno tako pomembno pa je tudi, da se na te dni izjemno temeljito pripravimo.

 

NA PORTI LAHKO PREVZAMETE NAVODILA, kako parkirati pri sosedih. To velja za tiste, ki ste se prijavili.

 

Vesel bom, če boste lahko PRISPEVALI NEKAJ SVOJEGA ČASA, da boste lahko pomagali pri pripravi prostorov za praznik Gospodovega vstajenja.

 

V naslednjem tednu je prostih še nekaj TERMINOV ZA SVETE MAŠE.

 

HVALA VAM ZA VAŠE DAROVE. Vsak vaš dar se mi zdi kot velik izraz spoštovanja do Cerkve, ki živi po skupnosti vernikov.

 

Hvala vam, ker lahko skupaj živimo v veri.

 

p. Bogdan Rus

3. marec 2024

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več