Oznanila za 2. adventno nedeljo 2022

 

Oznanila za 2. adventno nedeljo 2022. Leto A.

 

Adventne nedelje so kakor štirje stebri, na katerih stoji stavba našega božičnega praznovanja. Ob njih doživljamo, kako blizu nam je Gospod. V celem cerkvenem letu prav v adventu najbolj čutimo, da se Božje kraljestvo razodeva po korakih. Bodimo hvaležni. Simbol luči, ki jo prižgemo skozi ves adventni čas je podoba Jezusa, ki prihaja k nam. Ta luč se bo v še močnejši obliki prikazala ob GOSPODOVEM VSTAJENJU, NA VELIKONOČNO VIGILIJO. Sveče, ki jih prižgemo, niso samo lepe. Iz njih se učimo, kako Bog sveti luč večnega življenja v našem srcu.

 

Lepo ste vabljeni, da ostanete na NEDELJSKI ŠOLI. Ta je sestavljena iz kratke KATEHEZE in kratkega KLEPETA OB KAVI. Oboje ne traja več kot 5 minut. Včasih vas “podim” domov po kavi, ker želim ovrednotiti vaše domače praznovanje nedelje. Način, kako se doma srečujemo, je ravno tako pomemben kot bogoslužje v cerkvi. Hvala vam!

 

V ponedeljek ob 6.30 spet nadaljujemo Z ZORNICAMI. Naj bodo te svete maše resnično duhovno krepčilo za dan, ki je pred nami. Čudovito je, ko damo Bogu še več priložnosti, da nas nagovori. Ko zjutraj doživimo prebujenje dneva se zdi, da vsa narava moli z nami in da govorimo isti jezik z vsem stvarstvom.

 

Ob večerih nadaljujemo DEVETDNEVNICO V ČAST BREZMADEŽNI. Maši ne dodajamo posebnih molitev, saj imamo pri nas pri maši molitev psalmov večernic, toda Marija nas vodi po tej poti molitve.

 

ADVENTNA SPOVED je izjemnega pomena. Pri nas je priložnost za spoved ob torkih ob 19. uri in petkih. Do božiča bom na voljo za spoved ob petkih že ob 17. uri. Prazniki ne bodo nič boljši, če bomo spoved opravili v zadnjem trenutku pred božičem - z zakramentom spovedi okrepimo cel adventni čas.

 

V torek ob 19. uri MOLIMO K SVETEM ANTONU. Lepi kapeli v naši cerkvi dodajmo še lepše molitveno bogoslužje. Po Antonovi pobožnosti bomo imeli še spokorno bogoslužje. Ta dan je tudi SVETI MIKLAVŽ. Kako lepo je, da češčenje tega svetnika v nas vzbudi željo po tem, da bi delali dobro. Bodimo dobri drug do drugega.

 

V četrtek, 8. 12. je SLOVESNI PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE. Bogu se zahvalimo za dar Marijinega življenja, ki nam je v velik zgled in spodbudo. Sveta daritev bo ob 6.30 in 19. uri.

 

V petek 9. 12. bomo pri večerni maši poleg drugih prisotni tudi člani FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Po maši bomo imeli srečanje v Monaldovi dvorani.

 

V soboto se bomo spet po sveti maši zbrali NA SAMOSTANSKEM KORU in molili večernice ter zapeli k sveti Ani. Naj nas ta lepa molitev vse bolj krepi v hvaležnosti, da je Bog pripravil odlično bivališče svojemu Sinu.

 

OBHAJILNA MIZA (nekateri jo poznate samo kot ograjo pred oltarjem) ni pregrada, ki ločuje ampak je vabilo, ki našega duha vabi, da se dvigne k Bogu. S spoštovanjem svetega prostora bomo še bližje pristopili k Bogu, ki se nam daje.

 

Nekateri bodo v teh predbožičnih dneh SKRBELI ZA BOŽIČNO OKRASITEV. Morda lahko postorimo kaj majhnega in s tem damo svoj delež pri božični okrasitvi. Medtem, ko je zunaj po mestu vse že dolgo okrašeno, pa želimo mi v cerkvi poudariti predvsem duhovno pripravo. Prosim, molite za tiste, ki delajo v teh dneh za okrasitev in jim, po svojih močeh, priskočite k sodelovanju.

 

Hvala vam za VSE VAŠE DAROVE, tako tiste, ki jih izročite za mašo, kakor tudi druge, ki jih izročate pri nabirki.

 

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več