Oznanila za 23. nedeljo med letom C/2022.

Oznanila za 23. nedeljo med letom C.

4. september 2022

 

Nedelja je dan, ko se SPOMINJAMO GOSPODOVEGA VSTAJENJA. Posebnost vere v Jezusa je v tem, da spoštuje telo kot nekaj svetega. Zato je vstajenje od mrtvih pomemben dogodek. Prejšnji teden sem dal spodbudo k delom usmiljenja. Mogoče je ta nedelja priložnost, da si izmenjamo izkušnje, kako nam je uspelo ta telesna dela usmiljenja opraviti, priložnost je, da si izmenjamo dobre izkušnje o tem, kakšno mesto imajo telesna dela usmiljenja v nedelji. Morda pa tudi povemo, zakaj nam je tokrat spodletelo. Vse to je dar od Boga.

Ko se bomo zbrali po maši v samostanskem atriju, je za pogovor o delih usmiljenja lepa priložnost. VABLJENI!

 

KO POJEMO IN ODGOVARJAMO pri bogoslužju na zunaj povemo, da smo del skupnosti, ki slavi Boga. Hvala za lepe glasove. Vsak ima vsaj malo posluha. Že “mrmranje” pesmi pripomore k bolj polnemu sodelovanju. Ne bojmo se, da nimamo posluha.

 

Po blagoslovu pri maši bomo imeli KATEHEZO. Ta bo trajala manj kot 5 minut. Rad bi posredoval kakšno misel, za katero ni časa in mesta med bogoslužjem.

 

Po maši ste lepo VABLJENI V SAMOSTANSKI ATRIJ, da bi se ustavili. Morda to ni naša navada, a poskušajmo vsaj na kratko srečati brate in sestre. Prav vsak je pomemben, tudi, če se zadržite samo malo časa. Ta čas je odlična priložnost za to, da si povemo kakšno dobro izkušnjo svojega življenja.

 

V četrtek 8. septembra je praznik MARIJINO ROJSTVO ALI MALI ŠMAREN.

 

Na oglasni deski ste morda videli POROČILO O VAŠIH DAROVIH. Prisrčna hvala za vaše darove.

 

V NAŠEM URNIKU BO NEKAJ SPREMEMB. Dodali bomo sveto mašo ob četrtkih, ne bo pa maše ob ponedeljkih. Maša ob torkih je zaenkrat še ob 8 uri zjutraj, med študijskim letom pa bo zvečer. Prosim spremljajte obvestila na oglasni deski in na spletu. Maša ta ponedeljek še bo.

 

V petek 9. septembra bo po maši SREČANJE FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA. Dragi bratje in sestre, lepo vabljeni, da bi v srečanju okrepili odnos do Boga po sv. Frančišku.

 

Kljub ohladitvi je v naši cerkvi še vedno vroče. Zato smo na DVE MESTI NAMESTILI VENTILATORJE, da nam bodo za boljše počutje. Če nam slučajno piha, se lahko premaknemo kakšen meter ali dva dlje od ventilatorja, saj ventilatorji ne dosegajo vse cerkve.

 

Lepo je, če imamo možnost, da pridejo k nam ORGANISTI. Če imate že znanje igranja klavirja vas prosim, da premislite, ali ne bi poskusili tudi igrati na orgle. Posebej mladi ste povabljeni. Razmislimo in tudi molimo za to, če nas Bog kliče k sodelovanju k temu pomembnemu poslanstvu.

 

OBVESTILA bom objavljal na naši spletni strani in na zunanji oglasni deski. Vabljeni, da jih redno spremljate. To je izjemno pomembno, da bomo pozorni na morebitne spremembe. V kratkem bo na spletni strani objavljen tudi celoten koledar vseh dogodkov pri nas.

 

p. Bogdan Rus

25. avgust 2022

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več