Oznanila za 3. adventno nedeljo 2023.

Veselje 3. adventne nedelje odslikava tisto VESELJE, ki izhaja iz Gospodove prisotnosti med nami. Gospodova prisotnost je navdušujoča. V največji meri se je izrazila po vstajenju, ko “so se učenci razveselili, ko so videli Gospoda”. Jezusovo življenje med nas prinaša veliko veselje še danes. Sprejmimo ga z odprtimi rokami.

 

Tudi to nedeljo bomo imeli NEDELJSKO ŠOLO. Hvala vam, ker vztrajate še nekaj minut. Osebno se mi zdi izjemno pomembno, da poleg spodbude, ki jo dam pri maši premislimo tudi del nauka Katoliške Cerkve. Tokrat bomo spregovorili o točki 71, ki govori o odnosu med možem in ženo.

 

V nedeljo že začnemo z BOŽIČNO OKTAVO. Vsak dan bomo prepevali “Kralja, ki prihaja: pridite molimo”. Kolikor le zmoremo se potrudimo sodelovati pri petju.

 

Ker je to zadnji teden pred božičem bo nekaj VEČ ČASA ZA SPOVED. Ves teden bom na voljo za spoved. Vsak dan od 17. ure naprej do svete maše samo pozvonite na zvonec. če bi želeli priti k spovedi v drugih terminih vas prosim, da prej pokličete po telefonu.

 

V nedeljo, 17. 12., bom od 17.15 naprej na voljo za spoved v KOPRSKI STOLNICI.

 

Vsak dan do vključno sobote bodo pri nas še ZORNICE. Vabljeni vsak dan ob 6.30, da se zberemo in se pripravimo na GOSPODOV PRIHOD.

 

V PONEDELJEK ZVEČER BO MAŠA TUDI OB 19. URI. Kot rečeno bom od 17. naprej na voljo za sveto spoved.

 

V TOREK po zornicah bomo ČISTILI CERKEV in jo pripravili na praznike. Upam, da se stalni ekipi pridruži še kdo. Ob 19. uri bo pobožnost v čast sv. Antonu Padovanskemu, po njej spokorno bogoslužje in ob 20. uri sveta maša, ki jo bodo pripravili študentje.

 

V sredo, 20. decembra, bo pri zornicah maševal NAŠ ŠKOF DR. JURIJ BIZJAK.

 

V sredo zvečer vabimo člane frančiškovega svetnega reda, da se v Monaldovi dvorani ob 20. uri udeležite srečanja na temo GRECCIO - UBOŠTVO. To srečanje bomo spremljali po spletu. Srečanje je pripravil kapucin br. Primož Kovač. Vabljeni člani OFS in vsi ostali. Posebej, če se zanimate, da bi se pridružili Frančiškovi družini.

 

V četrtek, 21. decembra, se bomo ob obletnici spomnili FLORIJANA IN ELIZABETE. Po zornicah bomo odšli na pokopališče in se z molitvijo zahvalili za vse, kar sta naredila za občestvo pri sveti Ani.

 

V soboto se bomo še zadnjič zjutraj ob 6.30 zbrali pri ZORNICAH, zvečer pa bomo po devetdnevnici le na kratko zapeli sv. Ani – procesije tokrat ne bo.

 

V nedeljo, 24. decembra, je dvojni praznik. Ta dan pridemo tako rekoč dvakrat k sveti maši. Zjutraj se udeležimo svete maše ob 9. ali 11. uri in praznujemo nedeljo, zvečer pa je že sveti večer. Maši ob 22. uri in opolnoči veljata že za naslednji dan 

– praznik GOSPODOVEGA ROJSTVA. Pri mašah poskušamo sodelovati s petjem božičnih pesmi.

 

V ponedeljek, 25. 12., je BOŽIČ, GOSPODOVO ROJSTVO. Maše bodo kot ob nedeljah ob 9. in 11. uri.

 

SVETO SPOVED je dobro opraviti DVAKRAT NA LETO. V adventnem in postnem času. Morda pa še kdaj vmes, če hudo grešimo ali pa smo v času intenzivnih preizkušenj. Prosim vas, da se dobro pripravimo na sveto spoved in se spovemo. Prizadevamo si za dobro skupnost. Ena bistvenih stvari je, da vsak pri sebi živi tudi osebno duhovno poglobljeno duhovno življenje. Sedanji čas pred nas postavlja vprašanje: ali bomo v prihodnost sploh nesli najlepši dar v zgodovini: dar vere v Jezusa Kristusa?

 

V nedeljo, 21. januarja 2024, bo pri nas ponovno DAN SKUPNOSTI. Urnik bo približno enak kot je bilo ob obisku skupnosti Cenaccolo. Tokrat bo z nami oznanjevalec GREGOR ČUŠIN. Zelo bi bil vesel, če se boste lahko udeležili praznovanja celega dne vključno s kosilom, ki iz našega druženja naredi neko zaključeno celoto.

 

ZA PARKIRANJE OB NEDELJAH se je mogoče prijaviti še do božiča. Potem vas bomo vpisali v sistem in vpis nekaj časa ne bo mogoč. Pri prijavi za parkiranje potrebujete svojo mobilno telefonsko številko.

 

KLJUČ OD STRANIŠČA se nahaja v zakristiji. Vedno ste vabljeni, da ga pridete iskat. Odprto za vsakogar. Na žalost moramo stranišča zaklepati, ker je bilo do sedaj narejeno preveč škode.

 

Iskreno se vam zahvaljujem ZA VAŠE DAROVE ter za vso vašo nesebično pomoč. Upam, da tudi sami prejemate sodove tega svojega prizadevanja.

 

Po maši na sveti večer ali po polnočnici bi vam ZELO RAD SEGEL V ROKE IN VAM VOŠČIL. Upam, da se lahko srečamo pred cerkvijo.

 

Hvala, ker živimo v veri.

 

p. Bogdan Rus

17. december 2023

Obiščite nas

Zelo veseli bomo, če nas obiščete v središču Kopra, si ogledate obnovljeni samostan in se ustavite v cerkvi. Z veseljem vas pričakujemo.

Dobrodošli!

Kako do nas?

Urnik bogoslužja

Nedelje:
9.00 in 11.00

Delavniki:
ob 19.00
(glej sprotni koledar)

zgodovina

Zgodovina frančiškanske prisotnosti v Kopru je dolga in sega v same začetke reda, saj so prvi bratje prišli v mesto že kmalu po Frančiškovi smrti. Leta 1229 ga je verjetno obiskal sv. Anton Padovanski in tukaj ustanovil prvo skupnost bratov ...


Preberi več